Sport & Bewegen op z'n Spartaans

In samenwerking met verschillende partners biedt De Betrokken Spartaan binnen de pijler Sport & Bewegen twee projecten aan. Het eerst project is de Dutch Street Cup, een project voor dak- en thuislozen. Sinds 2015 is het project Sparta Experience van start gegaan. Dit project richt zich op basisschoolleerlingen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Delfshaven. 

Hieronder kunt u meer informatie over beide projecten vinden.

Dutch Street Cup

De Dutch Street Cup is een nationale voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen die door middel van sport een social netwerk kunnen opbouwen, leren omgaan met regels en verplichtingen en kunnen werken aan hun gezondheid. Sinds de start in 2003 is de Dutch Street Cup uitgegroeid tot een competitie tussen 20 verschillende instellingen door heel Nederland. Zo reizen de deelnemers het hele land door om uit te komen tegen andere steden.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie over de Dutch Street Cup.

Lees meer

Sparta Experience

De Sparta Experience is een activiteitenmiddag waarbij het project zich richt op basisschoolleerlingen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar (groepen 3 t/m 8). Binnen het project worden diverse spellen georganiseerd zoals voetbaltoernooien, dribbelwedstrijden, schietwedstrijden en vele andere leuke en leerzame activiteiten voor de doelgroep. Op deze manier wil De Betrokken Spartaan meer bijdragen aan het verhogen van de sportparticipatie onder de jeugd in Delfshaven. 

Lees meer