Cock van Dijk betrokken spartaan; ook in het buitenland

13-12-2014

Techirghiol, Roemenië. Een naam die waarschijnlijk bij weinig mensen een belletje doet rinkelen. En toch is dit de plek waar sinds 2005 het Sparta Rotterdam Kinderdorp ligt. Een dorpje waar 42 Roemeense kinderen wonen die meervoudig gehandicapt zijn of rechtstreeks van de straat komen.

Cock van Dijk, al jarenlang werkzaam in de jeugdopleiding van Sparta is vanaf het begin bij het initiatief betrokken. Hij vertelt hierover: “Jaarlijks reizen we met een groep van 25 scholieren van de Wolfert van Borselen school af naar Roemenië. Van tevoren zamelen de scholieren op alle mogelijke manieren geld in voor de opbouw van het dorp. Sindsdien is het uitgegroeid tot een dorpje met onder meer 3 huizen en een medisch centrum, waar ze dagelijks voor nog meer gehandicapte kinderen opvang kunnen bieden. Voor de komende reis staat het opknappen van twee huizen en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen op de planning.”

Cock heeft afgelopen week voor zijn vele vrijwilligerswerk het “diploma van Excellentie” ontvangen uit handen van de ambassadrice van Roemenië. Een mooi gebaar voor zijn betrokken werk waar wij als Spartanen ook best trots op mogen zijn!

Terug naar het nieuws overzicht