​Family and Friends diner GAME ON! een groot succes!

18-03-2015

Ook dit jaar ging de groep van GAME ON! weer aan de slag met het maken van een gezond diner. Dit deden zij gezamenlijk met eerste elftal spelers Bryan Janssen, Pieter Nys, Paul Gladon en Yalany Baio. Daarnaast mochten de deelnemers een ouder meenemen die hen hierbij mocht helpen.

De moeder van deelnemers Myrna en Aya was erbij om haar kinderen te helpen met koken; ‘Ik vind het goed dat zo’n project georganiseerd wordt. Mijn kinderen hebben het onwijs naar hun zin. Ik wist niet wat ik moest verwachten van vandaag, maar om op deze manier betrokken te zijn bij het project vind ik super’.

Naast de gezonde lunch deden de deelnemers mee aan een quiz waarbij de winnaar werd beloond met een maatschappelijke bal van Sparta Rotterdam.
Rachel Capelleveen is momenteel één van de deelnemers van het project GAME ON! Zo zegt zij het volgende; ‘de trainingen zijn best zwaar, maar wel effectief want ik heb echt het gevoel dat ik vooruit ga. We worden goed voorbereid op de eindchallenge en als je goed meedoet tijdens de trainingen is deze ook haalbaar.’

Het 'Family and Friends diner' was uiteindelijk zeer geslaagd en het eindresultaat zag er voortreffelijk uit!

Momenteel werken de deelnemers toe naar de eindchallenge van het project op 11 april waarbij zij meedoen aan de 5km van de AD mini-marathon in Rotterdam.

SMC Nieuw Rotterdams Peil en De Betrokken Spartaan hebben in samenwerking met verschillende partners het project GAME ON! opgestart om kinderen met overgewicht in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar bewust te maken van een sportieve en gezonde levensstijl. De deelnemers gaan een traject in waarin sport, bewegen en gezond eten centraal staan. Zij worden hierin begeleidt door ervaren trainers, Buurt-Onderwijs-Sport studenten, een orthopedagoog en een diëtist. 

Terug naar het nieuws overzicht