​‘Samenwerken, respect voor elkaar, dribbelen en over de bal kijken’

11-09-2015

Dat antwoordden de leerlingen van het Accent College na afloop van de clinic op de vraag wat zij vandaag hadden geleerd tijdens de clinic voor de aftrap van het project Alleen Jij Bepaalt.

’s Ochtends vroeg startten 45 leerlingen van het Accent College met een clinic onder begeleiding van Omar, trainer van Sparta O17 en jeugdspelers Cem en Ilias van Sparta O19. Deze clinic stond in het teken van het project Alleen Jij Bepaalt.

Omar Rziki bracht voorafgaand aan de clinic een mooie boodschap over. ‘Wat betekent voetbal voor mij? Ik vind voetbal de mooiste sport van de wereld. Het gaat niet alleen om talent, maar ook om discipline, respect, op tijd komen en natuurlijk samenwerken. Daarom betekent voetbal héél veel voor mij!’

De deelnemers namen dit verhaal mee en begonnen enthousiast aan de oefeningen op basis van techniek en uithoudingsvermogen.

In de middag werd afgereisd naar Schiedam om op het Lentiz LIFE College de leerlingen kennis te laten maken met het project. Voor maar liefst 180 fanatieke leerlingen uit het eerste jaar, verdeeld in drie groepen van 60, gaven zeven jeugdspelers van de Buurt-Onderwijs-Sport Opleiding de clinic. Ook Nathalie Gouweleeuw, één van de wethouders van Schiedam, had na afloop een mooi woordje voor de jongens en meisjes van de school. ‘jij bepaalt wat je wilt in je leven wilt doen’, was de belangrijkste boodschap aan de leerlingen.

Eind september gaat het project Alleen Jij Bepaalt vanuit De Betrokken Spartaan van start!

Terug naar het nieuws overzicht