​‘Onze deelnemers waren voorafgaand nog een beetje zenuwachtig en afwachtend, maar eenmaal na de aftrap van het evenement leefden zij helemaal op’

04-09-2015

Op woensdag 2 september 2015 vond De Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar op Het Plein in Den Haag plaats. Dit jaarlijkse evenement stond in het teken van het maatschappelijke traject ‘Alleen Jij Bepaalt’. 

De Betrokken Spartaan reisde met een enthousiaste groep van 12 leerlingen van het Carré College af naar Den Haag. Deze leerlingen, die namens De Betrokken Spartaan deelnamen aan de Sportieve Opening, werden speciaal geselecteerd op basis van vooruitgang en inzet bij De Betrokken Spartaan.
Ambassadeurs en rolmodellen Ricardo van Rhijn, Soufiane Touzani, Mark Rutte, Jörgen Raymann en Roxanne ‘Rocky’ Hehakija waren aanwezig om het evenement te openen waarna vervolgens de Kids Games van start gingen. Voor het team van De Betrokken Spartaan betekende dit een klein toernooi tegen andere teams binnen het project Alleen Jij Bepaalt met als afsluiting een finalewedstrijd tegen een aantal ministers van Nederland.
Als afsluiting van de dag aten alle deelnemers, samen met het Ministerie en de partners van het project, in het gebouw van De Tweede Kamer.

Als projectcoördinator bij De Betrokken Spartaan vond Pascal Veldman de Sportieve Opening een groot succes. ‘Alleen Jij Bepaalt is een goed project voor veel kinderen en ik hoop dat ook wij van De Betrokken Spartaan het project nog lange tijd voort kunnen zetten. Komend jaar gaan wij uitbreiden naar een groep van 120 deelnemers en willen wij er ook dit jaar weer een groot succes van maken!’

Terug naar het nieuws overzicht