​“Met behulp van deze cursus ben ik niet alleen steward en verkeersregelaar geworden bij Sparta, maar het heeft mij ook sterker gemaakt in de maatschappij”.

16-09-2015

Met deze mooie woorden van Raies, oud-deelnemer van Rugdekking, deed hij enthousiast zijn verhaal tegenover de nieuwe, potentiële deelnemers. Vanuit de zaal werd hier nog aan toegevoegd: “Het is dus eigenlijk ook een investering in jezelf”.

Dinsdagavond 15 september vond de informatieavond plaats van het project Rugdekking. Dit project organiseert De Betrokken Spartaan samen met Perron 14 en het Ministerie van Veiligheid en Justitie om jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot sportsteward of verkeersregelaar.

Tijdens de avond spraken Joop Kooijman, veiligheidscoördinator van Sparta, en Robert Poot, hoofdsteward van Sparta, de zaal toe om zo meer informatie te verschaffen. Joop en Robert zijn tijdens deze opleiding de leraren die voor de klas staan. Met de afkorting GBV gaf Joop als wijze toevoeging dat iedere deelnemer de cursus kan halen, zolang zij maar hun Gezond Boeren Verstand gebruiken.

Ten slotte gaven Yvar en Raies antwoord op vragen die gesteld werden door Jurn Quadt, projectcoördinator vanuit Perron 14, zodat zij konden aangeven wat voor ervaring het is om deze opleiding te volgen. Zij hebben beide de cursus inmiddels afgerond. Yvar volgde het voetbal minder voordat hij deze cursus ging volgen. Tijdens en na de cursus raakte hij steeds meer betrokken met het voetbal en in het bijzonder Sparta. Raies vult daarbij aan dat de opleiding vooral ook nuttig en gezellig is en bedankt Sparta en De Betrokken Spartaan voor deze mooie uitdaging. Zijn nieuwe doel is om via De Betrokken Spartaan een trainersdiploma te behalen. 

Terug naar het nieuws overzicht